МЕНИ
ЗАТВОРИ
Сања Денић
Наставник информатике и рачунарства и корепетиције

Сања Денић
Наставник информатике и рачунарства и корепетиције
Sanja Denić

Игра, прича и писање

Дефектолог сам који дигиталне уређаје сматра средствима која се могу користити у реедукацији психомоторике. Њих користим као оруђе чијим савладавањем се детету омогућава самостално организовање слободног времена.
Мој рад није усмерен на скупу технологију, већ се трудим да адаптирам оно што се свакодневно користи. Али дигитални уређаји не значе ништа без материјала, па тако и израђујем дигиталне дидактичке материјале. Помоћу ових уређаја и материјала дете се развија и напредује, кроз игру и не примећујући како задаци који се постављају пред њега постају све тежи и тежи.
Поред тога што сам дигитални залуђеник, волим и да пишем на тему дигиталног образовања и описмењавања, о чему говоре бројни текстови на ту тему.
Велика потреба за писањем довела је до израде универзитетског уџбеника и научних радова.
Поред писања, волим и да причам, па сам учествовала на бројним научним конференцијама као предавач и излагач.
Сва та прича и сво то писање довело је до упознавања великог броја људи из хуманитарних организација, невладиних и владиних инсистуција и рада у бројним тимовима који се баве дигиталним образовањем.

Писаније

У текстовима описујем свој рад са децом и надам се да њима инспиришем и друге да се играју у свом раду како би били иновативнији. Уколико желите да прочитате текст, само кликните на наслов:

Научни рад

Играрије

Игрице и мобилне апликације су моја свакодневица, помоћу њих радим, али се и опуштам. И тај спој забаве и рада изродио је многе пројекте на које сам изузетно поносна:
  • Знак питања апликација - Андроид и IOS апликација за мобилне телефоне, помоћу које корисник сам израђује квизове;
  • Учко - Андроид апликација која је настала у сарадњи са студентима ФОН-а, као њихов дипломски рад,
  • Гелп - Андроид апликација која је настала у сарадњи са ЕТШ "Никола Тесла". Рад у овом тиму је трајао 4 године, током које су средњошколци израђивали ову апликацију која је намењена за успостављање аугментативне и алтернативне комуникације.
Наставници наше школе