МЕНИ
ЗАТВОРИ
Марина Цикуша
Одељенски старешина VII/2

Марина Цикуша
Одељенски страшина VII/2
Marina Cikuša

Почетак

Рођена сам 28. септембра 1974. у Београду. Основну школу сам завршила на Црвеном крсту, Средњу медицинску школу на Звездари, а затим, на Дорћолу, факултет, тада Дефектолошки.
На њему сам, слушајући предавања чувених професора, почела да откривам лепоту дефектологије...

Шта је било после

Знања са факултета почела сам да примењујем и надограђујем кроз праксу у ОШ ,,Миодраг Матић”, где радим од 2000. године. Од тада до данас кроз школу је прошло много генерација, а свака је била посебна и носила непоновљива искуства.
Тражење пута до детета и од детета ка свету, то је за мене суштина нашег позива, а лепота је у креацији која подразумева размену емоција, поверење родитеља и веру у дете.
Када то имамо, успех не може изостати.

Сада

Сада сам разредни старешина који се труди да код ученика свакодневно и интензивно стимулише све области психомоторног развоја, пре свега кроз активности које им пружају пријатност: музику, покрет, лепу реч, ликовно стваралаштво.
На тај начин, децa стичу искуства која их охрабрују да откривају свет око себе, да осете радост стварања, друже се и уче.

Занимљиво

Неке од активности које сам реализовала са својим колегама:
  • Инклузивни пројекат ШКОЛСКИ МОЗАИК који је 2017/18. године реализован у сарадњи са ОШ “Бранислав Нушић” и који је ушао у базу најбољих примера ваннаставних активности ЗУОВа. Резултат радионица које су биле одржаване током две школске године је право уметничко дело које нам улепшава простор. А велика част нам је била када смо били позвани да га изложимо и на међународној изложби - Београдском фестивалу мозаика, у Кући легата, 2019. године.
  • Прва онлајн приредба ДРУЖЕЊЕ У ОБЛАЦИМА 2020/21. која је била наш поклон првацима и иновативна презентација рада ученика у оквиру секција, а за којом су следиле и друге.
  • Ликовни конкурс ДАЈ МИ МОЋ ДА ОБАСЈАМ НОЋ, који промовише ликовно стваралаштво деце са сметњама у развоју и окупља ученике из целе Србије.
  • Сарадња са Библиотеком града Београда. Нашу библиотеку успели смо да претворимо у место где ученици упознају свет књига кроз креативне радионице и друге активности које реализујем са колегама и са Библиотеком града Београда чији сам сарадник.
  • Рад са ученицима ме инспирисао да напишем и текст за химну наше школе"Наше царство".
Наставници наше школе