OS Miodrag Matic OS Miodrag Matic
Контакт
Отворена врата
Провера знања
Кућни ред
Настава
×
OS Miodrag Matic

Летопис за ОКТОБАР школске 2019/2020. године

Првенство Београда у боћању

poseta izlet takmicenje OS Miodrag Matic

Поводом Недеље солидарности, Спортски Савез особа са инвалидитетом Београда у сарадњи са Друштвом за спорт и рекреацију инвалида Звездара, а под покровитељством Скупштине Града-Секретаријата за спорт и омладину, организовао је Првенство Београда у боћању. Првенство је одржано 30.10.2019. године у Спортском центру „Олимп“ на Звездари. Ученици наше школе, су сада већ традиционално, постигли одличне резултате. Овом приликом ученик осмог разреда Стефан Марић освојио је треће место.

OS Miodrag Matic

Посета Основној школи „Браће Барух“

poseta izlet takmicenje OS Miodrag Matic

Дана, 28.10.2019. године, наши ученици су посетили ученике првог и другог разреда oсновне школе „Браће Барух“, на Дорћолу. Добродошлицу нам је пожелео директор школе, а захваљујћи дивним дугарима првог и другог разреда и њиховим учитељицама, уживали смо у сваком тренутку заједничког часа на тему пријатељства. Још једном су показали како се пријатељство развија у сличности и различитости. Са ове посете вратили смо се богатији за пар лепих успомена и пуно нових пријатеља.

OS Miodrag Matic

Посета Ботаничкој башти „Јевремовац“

Ученици који похађају еколошку секцију имали час у „Учионици под отвореним небом“, како називају Ботаничку башту „Јевремовац“. Имали су прилику да виде више од 2000 различитих биљних врста из читавог света, које су распоређене у посебне еколошке и географске целине. Ученике су посебно очарале шарене јесење боје којима су обојене крошње дрвећа у отвореном простору баште. Уживали су у богатству различитих мириса и лепоти Јапанског врта.

OS Miodrag Matic

Изложба „Мозаик малог формата“

poseta izlet takmicenje OS Miodrag Matic

У оквиру активности ликовне секције, наши ученици су посетили једну веома интересантну изложбу. У питању је 14. међународна изложба „Мозаик малог формата“ у малој галерији ULIPUDS-а. Наши ученици су имали прилику да погледају дела уметника из Русије, Француске, Турске, Израела, Шведске и наравно, Србије. Изложбу је пратила и радионица мозаика у којој су наши ученици посебно уживали. Тајне мозаика открио нам је лично Петар Вујошевић, наш чувени мозаичар.

OS Miodrag Matic

Посета Библиотеци града Београда

poseta izlet takmicenje OS Miodrag Matic

Поново смо посетили једно од наших омиљених места у граду, Дечије одељење „Драган Лукић“, Библиотеке града Београда. Љубазне библиотекарке су за наше ученике извеле луткарску представу „Несрећна Кафина“- жалосног позорја Јована Јовановића Змаја. У овој верзији лутке су биле од кромпира. При крају посете, сви ученици наше школе на поклон су добили чланске карте, што их је посебно обрадовало, јер ће сада имати прилику да чешће проводе време уз књигу.

OS Miodrag Matic

Креативно-едукативна радионица „Другарство-ово сам ја“

poseta izlet takmicenje OS Miodrag Matic

У оквиру дечије недеље, у школској библиотеци одржана је креативно-едукативна радионица „Другарство - ово сам ја“. Захвањујући колегиници Мини Богдановић Лишанчић која је осмислила и водила радионицу, као и колегиницама које су помогле у њеној реализацији, ученици су израдили дрво другарства „имендрво“. Кроз изведене активности ученици су имали прилике да се међусобно боље упознају али и да упознају себе саме, увиде колико су јединствени, науче да препознају своје потребе, али и права.

OS Miodrag Matic

Едукативни излет на Земунском кеју

poseta izlet takmicenje OS Miodrag Matic

Дана, 14. 10. 2019. године, наши ученици су обишли Земунски кеј. Захваљујући овом едукативном излету ученици су имали прилике да науче веома интересантне историјске чињенице о самом Земуну, Гардошу и Ратном острву. Такође, уживали су у одмору на обали Дунава и дивили се његовим природним лепотама. Дан су им посебно улепшали питоми лабудови, које су ученици хранили. Цео излет су, пре поласка назад у школу, засладили укусним сладоледом. Поред тога што су научили интересантне и веома значајне чињенице, ученици су у току овог излета уживали су у лепом времену и дружењу.

OS Miodrag Matic

Јесен у нашој школи

poseta izlet takmicenje OS Miodrag Matic

Као и сваке године, ученици наше школе, заједно са својим наставницима, потрудили су се да својим радовима улепшају просторије наше школе. Као тему, овај пут су одабрали јесен и све њене боје пренели на радове, који сада красе паное и зидове шкослих учионица.

OS Miodrag Matic

Инклузивни литерални фестивал „Крилате речи“

poseta izlet takmicenje OS Miodrag Matic

Дана, 8.10.2019. године, у Скупштини града Београда, одржан је инклузивни литерални фестивал „Крилате речи“. Фестивал је отворио Драгомир Петронијевић, члан градског већа, док је водитељ програма био Игор Ћирчић. Испред удружења особа са инвалидитетом Београд, госте је поздравила Гордана Пушара. Фестивалу су у име школе присуствовале колегинице Ристановић Милица, Дромњаковић Ана и директор школе Др. Зоран Р. Андрејић.


Интерактивна радионица "Оркестар у циркусу"

poseta izlet takmicenje OS Miodrag Matic

Дана, 4.10.2019. године, у школској библиотеци одржана је интерактивна радионица „Оркестар у циркусу“. У радионици су учествовали ученици првог разреда, у присуству свог разредног старешине Меха Шутковић. На овај начин ученици су имали прилике да се упознају са звучним књигама, начином и значају чувања истих. Кроз ову веома забавну и едукативну радионицу ученике су водиле колегинице Цикуша Марина и Тирнанић Јелена.

OS Miodrag Matic

Представа "На лепо плавом Дунаву"

poseta izlet takmicenje OS Miodrag Matic

Дана 1. 10. 2019. године били смо домаћини позоришту „Патуљак“. Чланови Савеза независних професионалних позоришта за децу у нашим просторијама одиграли су представу „На лепом Малом Дунаву“. Наши ученици су се забавили пратећи представу, а након ње уживали у друштву Драгане Обрадовић, Владимира Тешовића и Андреје Пиповић, који су играли у овој представи.

OS Miodrag Matic

ДОБРОДОШЛИЦА ЗА ПРВАКЕ

poseta izlet takmicenje OS Miodrag Matic

На приредби реализованој 27.9.2019. године, ђацима првог разреда наше школе пожелели смо ПОСЕБНУ ДОБРОДОШЛИЦУ. Веома шаренолик програм су припремили и извели, уз помоћ наставника, ученици старијих разреда. Приредба је организована у просторијама школе. Поред ђака првака, приредби су још присуствовали и њихови родитељи.ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА

ЛЕТОПИС

Историја наше школе

Када је наша школа почела са радом, као и остали детаљи наше историје

Ко је био Миодраг Матић?

Упознајмо Миодрага Матића...

Развојни план

Развојни план наше школе од 2015/2016. до 2019/2020. године

Организација рада

Организација рада школе у току текуће школске године


© ОШ"Миодраг Матић"