OS Miodrag Matic OS Miodrag Matic
Контакт
Отворена врата
Провера знања
Кућни ред
Настава
×
OS Miodrag Matic

Летопис за НОВЕМБАР школске 2019/2020. године

Добротворна приредба „Коло као икона цркве“

poseta izlet takmicenje OS Miodrag Matic

Добротворној приредби „Коло као икона цркве“ одржаној 26.11.2019. године, у Храму Св. Јована Владимира присуствовали су матуранти наше школе. На приредби су учествовали: Културно уметничко друштво „Аца Обрадовић“, Дечији хор при Храму Св. Јована Владимира „Косара“, Удружење „Живимо заједно“ и деца из београдских основних и средњих школа. Водитељ програма је била Милица Цикуша ученица Треће београдске гимназије. Приход од улазница за ову приредбу, намењен је за трошкове превоза деце из наше школе у манастир Студеницу и манастир Милешеву.

OS Miodrag Matic

Инклузивно-едукативна радионица „Нисам и не желим сам, неко ми је потребан“

poseta izlet takmicenje OS Miodrag Matic

У нашој школи, 18.11.2019. године, реализована је инклузивно-едукативна радионица под називом „Нисам и не желим сам, неко ми је потребан“. Ово је друга радионица која је одржана у сарадњи са ученицима из средње Архитектонско техничке школе и њиховом професорком верске наставе Татјаном Петровић Драгутиновић. Кроз заједничку активност осликавања макета кућа, као симбола заједнице и стабилности, ученици су разговорали о значају и неговању лепих односа са породицом и пријатељима. Такође, на овај начин су код ученика развијане позитивне емоције према себи и другима.

OS Miodrag Matic

Акција „Наше мало за дечији осмех“

poseta izlet takmicenje OS Miodrag Matic

Дана, 14.11.2019. године, наше ученике су посетили ученици из средње Техничке школе ГСП са својим вероучитељем Ненадом Вујићем и ученици основне школе „Змај Јова Јовановић“, са наставницом верске наставе Јасмином Милинковић. И овом приликом се уверили да сваком својом посетом измаме најискреније осмехе на лицима наших ученика. Захваљујући акцији Анастасије Вујић „Наше мало за дечији осмех“, наши ученици често уживају у дружењу са вршњацима и увек им се посебно обрадују. Гости поред слатких пакетића којима нас обрадују, са собом у наше учионице уносе позитивну енергију и дивно расположење.

OS Miodrag Matic

Радионица „ Сви смо различити, то је право богатство"

poseta izlet takmicenje OS Miodrag Matic

У сусрет Међународном дану толеранције, 15.11.2019. године, у нашој школи одржана је радионица „ Сви смо различити, то је право богатство". Радионицу је реализовала Ристановић Милица, наш психолог, у сарадњи са колегиницама Дромњаковић Аном и Тирнанић Јеленом. Кроз ову радионицу ученици су се на веома интересантан начин упознали са појмом толеранције. Разговарали су о значју уважања и поштовања других особа и њихових потреба. Донели су закључке о значају толеранције за све нас, као и о томе како је можемо исказати.

OS Miodrag Matic

Наградни пано „Русија“

poseta izlet takmicenje OS Miodrag Matic

У нашој школи посебну пажњу посвећујемо креативности детета и подстичемо њено изражавање кроз све наставне предмете. Доказ за то јесте награда, коју су наши ученици освојили на конкурсу „Умом Россию не понять“, који је расписао Руски центар . Ово је био и повод за посету представника Руског центра нашој школи 7.11.2019. године. Гости су нас обрадовали дипломама и пехаром. Кроз ликовни рад који су наши ученици израдили на тему „Русија“, показали су своје богато знање о руској култури, своју креативност али и предност тимског рада.

OS Miodrag Matic

Настава физичког васпитања

poseta izlet takmicenje OS Miodrag Matic

Од ове школске године, наши ученици имају прилику да свакодневно наставу физичког васпитања имају у сали. Уз мноштво садржаја које она нуди и приметну мотивацију ученика организујемо различите активности. Развој и усавршавање моторичких способности као и оспособљавање ученика да стечена умења, знања и навике користе у свакодневним условима живота је од суштинског значаја у њиховом процесу осамостаљивања. На овај начин разноврсним и системским моторичким активностима доприносимо интегралном развоју личности ученика.

OS Miodrag Matic


ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА

ЛЕТОПИС

Историја наше школе

Када је наша школа почела са радом, као и остали детаљи наше историје

Ко је био Миодраг Матић?

Упознајмо Миодрага Матића...

Развојни план

Развојни план наше школе од 2015/2016. до 2019/2020. године

Организација рада

Организација рада школе у току текуће школске године


© ОШ"Миодраг Матић"