OS Miodrag Matic OS Miodrag Matic
Контакт
Отворена врата
Провера знања
Кућни ред
Настава
×
OS Miodrag Matic

Летопис за ДЕЦЕМБАР школске 2019/2020. године

Посета стедената ФАСПЕР-а

poseta izlet takmicenje OS Miodrag Matic

Успешна сарадња са Факултетом за специјалну едукацију и рехабилитацију резултира тиме да је наша школа наставна база која омогућава будућим колегама стицање практичних искуства у раду већ дуже од две деценије. Студенти треће и четврте године сваке године реализују вежбе из различитих предмета, а повод њихове посете дана 17.12.2019. године био је како би упознали савремена асистивна помагала која поседујемо и корстимо у раду. Свака просторија у школи опремљена је различитим сензорним елементима које свакодневно користимо у раду. Спровођење наставног процеса на овај начин дало је позитивне резултате стога смо студентима пренели наша искуства и презентовали сензорни базенски комплекс, lazy bag са аудио стимулацијом, ултравиолетни бокс, светлећи колор прамен, тубу са мехурићима, вибрационо-масажну простирку, вибрационо-масажни јастук за врат и стопала, вибрационо-масажну савитљиву цев – змију као и арома дифузере са аудио wave-ом и сетом бочица. Поред сензорних елемената имали су прилику да виде kinderboard us тастатурu са увећаним тастерима, optima joysticke, go talk 4+ комуникационa помагалa, jelly bean twist тастерe, big red twist тастерe, hitch computer switch inerface, интерактивну таблу, интерактивне столове као и дидактичке роботе-пчелице. Велико нам је задовољство што поседујемо средства која нам омогућавају успешно спровођење васпитно образовног рада.

OS Miodrag Matic

Посета ОШ „Милан Ђ. Милићевић“

poseta izlet takmicenje OS Miodrag Matic

Дана, 26.12.2019. године, нашу школу у посетили ученици ОШ „Милан Ђ. Милићевић“ са директором школе Тонијем Миливојевићем и наставницима. Они су, за наше ученике, припремили и извели новогодишњу представу. Посебно су их обрадовали поклон пакетићима, које тадиционално припремају за наше ученике. Након представе провели смо време у дружењу, песми и смеху.

OS Miodrag Matic

Представа „Зачарани времеплов“

poseta izlet takmicenje OS Miodrag Matic

У нашој школи, 24.12.2019. одиграна представа „Зачарани времеплов“. Кроз ово инспиративно и забавно путовање водили су нас Владан Милић, Милена Живановић и Никола Малбаша. Радознали Никола долази у радионицу проналазача Професора Свезналића и досађује му питањима. Професор покушава да га наговори да оде и игра се са Миленом. Међутим, Милена и Никола су у свађи. Због тога, Професор укрцава Милену и Николу, заједно са нашим ученицима, у свој времеплов и учи их важним лекцијама о пријатељству путујући кроз историју. Посебно смо срећни зато што смо представу погледали у друштву наших другара из средње Техничке школе ГСП, Анастасијом Вујић и вероучитељем Ненадом Вујићем, који нису заборавили да својом посетом и слатким пакетићима обрадују наше ученике у време празника.

OS Miodrag Matic

Снимање емисије „Србија на длану“

poseta izlet takmicenje OS Miodrag Matic

У нашој школи,23.12.2019. године, снимана je новогодишња епизода емисије „Србија на длану“. Уредник ове емисије је Драга Половина, док су водитељи Владана Савовић и Иван Иванов. О животу и раду у нашој школи говорили су директор школе др Зоран Р. Андрејић и колегиница Ивана Мрвошевић. Ова емисија биће емитована у четвртак, 2.1.2020. године од 21h на HAPPY телевизији. Гости су овом приликом обишли све учионице, дружили се са нашим ученицима и изненадили их поклон пакетима Меделе и Албуса.

OS Miodrag Matic

Зима у нашој школи

poseta izlet takmicenje OS Miodrag Matic

Време празника посебно весели наше ученике. Тада, уз доста труда, маште и доброг расположења сви упосле своје вредне ручице и уз помоћ наставника креирају своје зимске радове. Посебну пажњу посвећују декорацији простора, али и новогодишњој јелци. Са свим светлуцавим украсима у све просторије наше школе је ушетала и празнична чаролија.

OS Miodrag Matic

Изpaда новогодишњих честитки и украса

poseta izlet takmicenje OS Miodrag Matic

Дана, 18.12.2019. године, у нашој школи је одржана радионица израде новогодишњих честитки и украса. Ова радионица се организује сваке године, и посебна је по томе што поред наших ученика и наставника у радионици учествују и родитељи. Циљ ове радионице био је разговор о вредности и значају породице. Што је потребно посебно истаћи у време празника. Уз дивно расположење, новогодишњу музику и пуно вредних руку ова радионица је била и више него успешна. Израдили смо дивне честитке, смејали се, певали, дружили па чак и заиграли .

OS Miodrag Matic

Посета тржом центру Стадион и играоници „Dreamland“

poseta izlet takmicenje OS Miodrag Matic

Захваљујући тржном центру Стадион и играоници „Dreamland“, 12.12.2019. године, наши ученици су имали прилику да уживају у правој новогодишњој чаролији. Уз помоћ „магичних“ четкица и боје прерушавали су се у суперхероје и дружили се са ликовима из цртаних филмова. Забавили смо се, играли, певали и уживали у слатком послужењу. Наравно, ово дружење је својим присуством увеличао и сам Деда Мраз, који је изненадио наше ученике богатим пакетићима.

OS Miodrag Matic

Семинар „Прва помоћ- сачувајмо живот“

poseta izlet takmicenje OS Miodrag Matic

У просторијама наше школе, као део обавезног стручног усавршавања, које се реализује сваке године, одржан је семинар у трајању од 16 сати „Прва помоћ-Сачувајмо живот“. Семинар, на ком су присуствовали наставници, стручни сарадници и директор школе, је акредитован од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања. У току овог семинара, имали смо прилику да се упознамо са значајем и принципима прве помоћи. Научили смо и увежбавали технике и правила пружања адекватне прве помоћи, као прве карике у ланцу преживљавања повређеног или оболелог. Реализатори семинара биле су Гордана Симић, аутор семинара и лекар ургентне медицине у Дому здравља Крушевац, и Марина Петровић са Факултета Медицинских наука у Крагујевцу.

OS Miodrag Matic

Донација Издавачке куће „Креативни центар“

poseta izlet takmicenje OS Miodrag Matic

Први новогодишњи поклони почињу да стижу. У школску библиотеку, 2.12.2019. године, пристигла је донација Издавачке куће „Креативни центар“. Овај веома вредан поклон, у виду романа домаћих и светских савремених писаца намењених деци старијих разреда, посебно је обрадовао наше тинејџере.

OS Miodrag Matic

Манифестација "Ти можеш!"

poseta izlet takmicenje OS Miodrag Matic

Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом одржана је манифестација под називом "Ти можеш" у Малом позоришту „Душко Радовић". Још једном смо подржали ову сјајну манифестацију која се организује пету годину за редом. Наши ученици су уживали наступајући и посматрајући богато припремљен културно-уметнички програм. Док су, на штанду школе, наставници презентовали припремљени садржај за ову прилику, како би учеснике и посетиоце упознали са радом наше установе.

OS Miodrag Matic


ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА

ЛЕТОПИС

Историја наше школе

Када је наша школа почела са радом, као и остали детаљи наше историје

Ко је био Миодраг Матић?

Упознајмо Миодрага Матића...

Развојни план

Развојни план наше школе од 2015/2016. до 2019/2020. године

Организација рада

Организација рада школе у току текуће школске године


© ОШ"Миодраг Матић"